Kettlebell sport

We gebruiken de kettlebell natuurlijk regelmatig in onze groepstrainingen en personal trainingen, maar dit is niet dezelfde discipline als de kettlebell wedstrijdsport.
/
Als we kort omschrijven wat kettlebell sport eigenlijk is kunnen we het ‘endurance weightlifting with kettlebells’ noemen. Kettlebell sport is een sport in competitievorm waar door een scheidsrechter het aantal (geldige) herhalingen wordt geteld. Binnen een vooraf aangegeven tijd (meestal 10 minuten) wordt het aantal herhalingen geteld. Het gewicht van de kettlebell en het gewicht van de atleet bepalen dan de uiteindelijke score. Naast de sportdiscipline is kettlebellsport ook een uitstekende methode om spiermassa te ontwikkelen, sterker en fitter te worden en gewicht te verliezen.
/
Bij kettlebell sport train je voor ‘strength en endurance’ en veel herhalingen (bijv. 150 – 200 reps.) De training is gericht op tijd, 10 minuten, zonder de kettlebell(s) neer te zetten. De kettlebell techniek is gericht op efficiency om het zo lang mogelijk vol te houden. De bewegingen swing, clean, snatch en jerk, zijn allemaal dynamische oefeningen die op een cyclische wijze worden uitgevoerd. De intensiteit van de training is daardoor enorm. De belangrijkste bewegingen zijn de klassieke onderdelen snatch en clean & jerk. Clean & jerk wordt aangeduid met de term longcycle. Internationaal wordt kettlebell sport ook wel ‘Girevoy Sport’ of ‘GS’ genoemd.
/
Kettlebell sport training bij Hangar17
De kettlebell sport trainingen worden gegeven onder begeleiding van een IKFF  trainer, waarbij iedereen dezelfde oefeningen en workout doet maar in een tempo en met een kettlebellgewicht dat bij jou past. De trainingen bij Hangar17 zijn gericht op techniek, maar ook op kracht en conditie. Vanaf 1 januari staat deze kettlebell sport training op het rooster! De groespgrootte voor deze training is maximaal 8 personen.