Koen Konings

Ik ben Koen Konings en ik ben een CrossFit level 1 instructeur. In mei 2014 kwam ik voor het eerst in aanraking met Functional Training bij Hangar17. Dit betekende voor mij een levensstijl verandering op het gebied van functionele fitness, training en voeding.
/
Het opzoeken van mijn grenzen en het belang van goede voeding spreken mij erg aan. Ik ontdekte daarmee een perfect in te schalen intensiteit van trainen, wat resulteert in het perfecte programma voor alle leeftijden en individuele mogelijkheden. Daarbij ben ik ook enorm gefascineerd door het mentale deel en ben ervan overtuigd dat dit een belangrijke rol speelt in het succes. Voor Hangar17 was ik een fanatieke duursporter, met onder andere wielrennen en hardlopen. Maar ook een Strong Viking Mudrun kan mijn interesse wekken.
/
Dit jaar ben ik begonnen met het trainen en daarvoor heb ik de cursus Crossfit Trainer level 1 gevolgd. Ik probeer in de lessen mensen sterker, efficiënter en vooral fitter te maken. De sfeer bij Hangar17 is super voor mensen die gewoon komen sporten of diegene die een specifiek doel willen bereiken. Dat positieve gevoel wil ik erg graag overbrengen in mijn lessen als trainer bij Hangar17. Ik wil iedere sporter kunnen helpen bij het bereiken van hun doelen, wat dat doel ook mag zijn!
/
Afgelopen jaar heb ik in Berlijn een cursus gevolgd over de energiesystemen van het lichaam en hoe je deze systemen kunt trainen. De cursus Aerobic Capacity wordt gegeven door een bekend triatleet Chris Hinshaw, een gerenommeerde coach in de sportwereld van Crossfit.
/
Mijn opleidingen:
– CrossFit Level 1
– CrossFit Specialty Course: Aerobic Capacity
/
Mijn specialiteiten zijn:
– Weightlifting
– Mentale aspect in trainingen
– Cardiovasculaire fitness

koen