Hangar17 Lift off!

Deze contest is voor iedereen die lift! Ongeacht het aantal kilo’s dat je tilt en ongeacht je (wedstrijd) ervaring.

Atleten worden uitgedaagd om zoveel mogelijk kilo’s boven het hoofd te tillen. Dit zal zijn in 3 pogingen voor zowel de Snatch als voor de Clean & Jerk.

Deze lift off geeft de mogelijkheid om je pr’s te verbreken, gewichtheffen onder de aandacht te brengen, het beste uit jezelf te halen en vooral een hele toffe dag te hebben met like-minded sporters. Tijdens de dag is er ook een toffe kettlebell contest en na afloop is er een gezellige borrel in het Baresteel Café bij Hangar17.

De Hangar17 Lift off biedt de kans voor beginners zonder wedstrijdervaring, maar ook voor de wedstrijdsporter om het beste uit zichzelf te halen en verdere wedstrijdervaring op te doen. De Snatch en Clean & Jerk worden als wedstrijdonderdelen uitgevoerd. Je wordt ingedeeld per gewichtscategorie.

Datum
De Hangar17 Lift off wordt gehouden op zaterdag 7 oktober. De dag wordt verdeeld in tijdsblokken tussen 11:00 en 17:00. Aansluitend organiseren we een gezellige borrel in het Baresteel Café bij Hangar17.

Locatie
De Hangar17 Lift off vindt plaats bij Hangar17, Zandfort 17 te Hoogerheide.

Kosten
De inschrijving kost €17,- waarbij drankjes bij de borrel zijn inbegrepen.

Toeschouwers en coaches kunnen de Lift off gratis bezoeken. Iedereen is vrij om deel te nemen aan de kettle bell contest, dus trek je sportkleren aan als je komt! 🙂

Inschrijven
De inschrijving voor de wedstrijd is gesloten.

Deze Lift off is powered by: Xenios USA / KingsCross Coaching / Red Peacock en Baresteel Company.

De traditionele lifts Snatch + Clean & Jerk worden uitgevoerd.

De reguliere regels zijn van toepassing met uitzonderingen op een aantal punten:

1. Wachten op het downsignaal van de scheidsrechter, “NEER”. Wanneer een lift kwalitatief goed is, maar uit enthousiasme te vroeg wordt losgelaten, kan dit worden geteld als een goede beurt. Een niet stabiele lift welke daardoor vroegtijdig de grond raakt mag worden afgekeurd.

2. Het overdreven uitduwen van de halter in een snatch of jerk resulteert in een afkeuring (push press). Een lichte press-out kan en mag worden goed gerekend. Hiervoor is het noodzakelijk dat de press geen zichtbare moeite mag kosten. Het is noodzaak dat het gewicht onder controle is aan het einde van de lift. (De scheidsrechter bepaalt.) Een zichtbare press-out (het kost de atleet moeite om het gewicht in een lock-out te brengen) moet worden afgekeurd.

3. Iedere atleet krijgt drie beurten snatch en drie beurten clean en jerk.

4. Gebruik van straps is niet toegestaan, gebruik van tape, een gewichthefriem, kneesleeves en polsbandjes is wel toegestaan.

5. De gewichten van de openingsbeurten zijn van tevoren opgegeven (inschrijfformulier), de tweede en derde beurt worden meteen doorgegeven na iedere lift. Er mag 1x een wijziging worden gedaan op het doorgegeven gewicht.

6. Lifters krijgen na het signaal “HALTER GEREED” 1 min de tijd om hun lift te maken.

7. Gewichten op de halter gaan per beurt enkel omhoog, niet omlaag (of blijft hetzelfde)

8. De indeling van de atleten zal op basis zijn van de openingsbeurt die ze hebben doorgegeven, dit kan op de dag zelf worden aangepast als ze de beurt wijzigen. (Bijvoorbeeld wanneer blijkt dat in hun warmup het juist veel beter gaat dan verwacht of juist slechter).

Op de dag van de Lift off zelf zal ook nog een briefing gegeven worden voorafgaand aan de wedstrijd.