MEET THE MEMBERS

Inspirerende verhalen van Hangar17 leden.


Wil jij ook fit of fitter worden?!

 

Meld je dan nu aan voor een gratis proefles!


Rob Boas

“Ik train nu 6 jaar bij Hangar 17. Personal training bij Marcel heeft mij veranderd. Ik geloofde niet in gewichtstraining, nu ben ik ervan overtuigd dat gewichtstraining de basis is van iedere vorm van sportbeoefening. Ik zag er tegen op te gaan sporten, nu kijk ik ernaar uit en mis ik iets als ik een training oversla.”

“Ik ben dus mentaal veranderd, maar het heeft mij ook fysiek veranderd. Kijk maar op de foto’s. Die van die oude man is van 5 jaar gelden, die (van die andere oude man 😉) van nu. Ik heb inmiddels ook mijn voeding aangepast. Geen dieet. Ik eet alles, maar ik weet inmiddels veel meer over voedsel en wat mijn lichaam nodig heeft en eet daarna. Balans is het sleutelwoord in training en voeding.”

“Marcel is een geweldige personal trainer. Hij daagt uit maar voorkomt dat ik in mijn enthousiasme doorschiet. Je merkt gewoon dat hij precies weet wat hij doet. Welke oefeningen in welke intensiteit en op welke wijze uitgevoerd. Vóór Hangar17 heb ik bij meerdere sportscholen getraind. Maar de deskundigheid waarmee er bij Hangar17 wordt getraind ben ik nergens tegengekomen. Ik voel me ook thuis bij Hangar17, de sfeer de vormgeving spreekt mij aan. No nonsense, maar consequent doordacht in ieder detail.”


Ilse Isendoorn

“Mijn naam is Ilse Isendoorn en sinds mei 2017 train ik bij Hangar17. In eerste instantie had ik alleen Personal Training. Later, toen ik eenmaal aangestoken was door het Crossfitvirus, ben ik ook in de groep gaan trainen. In het begin wilde ik vooral kort trainen en zeker niet te vroeg op de dag, dat veranderde na verloop van tijd. Tegenwoordig train ik 3 tot 4 uur per week en het liefst ’s morgens.

Ik kwam bij de Hangar met het doel om af te vallen. 25 kilo moest er zeker af om me weer lekker te voelen en een gezond gewicht te bereiken. Inmiddels ben ik 23 kilo afgevallen en wat nu veel belangrijker is geworden; ik voel me zoveel fitter. Ik ben elke dag voor de wekker wakker, voel me sterk en zit lekker in mijn vel. In het dagelijks leven heb ik veel profijt van de functional training.

Ik heb bij Hangar17 het Feelgood Food programma gevolgd. Dit heeft me zoveel inzicht gegeven in hoe voeding van belang is om je fit en gezond te voelen.

De sfeer bij de Hangar17 is heel prettig; je voelt je al snel thuis en het is erg gezellig om na de training even na te praten met elkaar onder het genot van een kopje koffie.

Marcel, Marijke en alle andere trainers zijn zeer professioneel en weten op een duidelijke manier uitleg te geven tijdens en na de trainingen. Met vragen kun je altijd bij hen terecht.

Voor mij is trainen bij Hangar17 commitment, sterker worden, me fit voelen en heel veel plezier beleven aan bewegen.”


Familie van Gorp

Even voorstellen, wij zijn familie van Gorp uit Huijbergen. René, Jolanda en onze zoons Bart en Niek. Zo’n twee en een half jaar geleden is Bart (de oudste zoon) begonnen met sporten bij de hangar en maakte snel vorderingen. Zijn enthousiasme over de trainingen is niet onopgemerkt gebleven.

Na een half jaar volgde Jolanda, eerst met de poweryoga en daarna de overstap naar de functioneel training. Nooit gedacht, maar inmiddels 2 keer in de week aan het trainen en met resultaat. Lage rugpijn is weg en ze voelt zich fitter en krachtiger.

Zodra vorig jaar de Kiddztraining startte heeft Niek zich aangemeld en hij werkt zich elke woensdag in het zweet. En toen kon René niet achterblijven. Eind vorig jaar gestart en inmiddels doet hij niet meer onder voor de rest. Uiteraard worden elke week de individuele prestaties onderling uitgewisseld!

Sporten bij Hangar17 is een aanrader voor iedereen! Goede sfeer, goede begeleiding door de trainers. Een voorbeeld; voor aanvang van elke training wordt individueel gecontroleerd of er blessures of andere beperkingen zijn. Hierop wordt steeds aangegeven of je aan elk onderdeel mee kan doen en wat het alternatief voor jou is om tot een volledige training te komen. De trainers hebben sturen continue bij op techniek, de basis van elke oefening. Dit geeft een gevoel van individuele begeleiding bij het sporten in een groep; een goede combinatie.

Het leuke is dat elk lid van ons gezin, met elk zijn eigen fysieke mogelijkheden, zijn voldoening haalt uit de aangeboden trainingen. Top!


Bas van der Corput

“Vanaf maart 2017 train ik bij Hangar17, met veel plezier!! Bij mijn vorige fitness club ging ik toch de uitdaging missen, deze heb ik meer dan gevonden bij Hangar17”.

De sfeer binnen de diverse groepen ervaar ik als erg prettig, onderling respect voor elkaar ongeacht niveau. De trainingen zijn erg goed, je merkt dat alle trainers volledig dedicated zijn, wat merkbaar is in elke training weer!

Wat uiteindelijk het belangrijkste voor mij is : merkbaar resultaat, waardoor ik me in mijn dagelijkse leven veel fitter voel, mijn houding echt is verbeterd. Met twee kleine kinderen (6jaar /2 jaar ) en een zwangere vrouw gecombineerd met een actief leven als ondernemer is alle extra energie meer dan welkom.

Wat mij betreft teken ik voor de komende 40 jaar!


Tja, waar moet ik beginnen? Hoe kan ik de leden, maar zeker ook niet-leden, uitleggen over het Hangar17 gevoel.

Eerst: wie zijn wij? Wij zijn Dennis Muijser en Wendy Kers. De meeste mensen binnen Hangar17 herkennen me na een training meestal aan mijn O zo vrolijke gezicht met een kleur die mijn achternaam eer aan doet. Beiden zelfstandig ondernemers en o.a. werkzaam in de online marketing. We werken veel, (en graag) samen. Bijna 2 jaar geleden zijn we, na een paar jaar latten, met onze 4 kinderen samen gaan wonen in Bergen op Zoom. Allebei groot fan van lekker eten en dol op ijs… de kilo’s vlogen er al snel aan, en al snel daarna de bijbehorende ontevredenheid over de te kleine broeken…. Vol goede moed en met een onuitputtelijk doorzettingsvermogen zijn we 3 maanden lang minimaal 4x per week naar de Basic Fit gegaan. Die kilo’s moeten eraf!! Maar helaas: het resultaat bleef uit en we baalden daar, op z’n zachtst gezegd, enorm van! Dus: het zware geschut moest uit de kast komen: een personal trainer.

Internet staat er vol mee: personal trainers in de buurt van Bergen op Zoom. Maar wie moet je dan kiezen? Na het filteren van de te brede kleerkasten, geen leuke kerel, een rare vrouw… kwamen we bij Marcel en Hangar17 tegen. De energie van Marcel en de uitstraling van de website van Hangar17 spraken ons meteen aan. Een proefles werd ingepland. Die vergeet ik nooit meer. De dag erna voelde ik hele nieuwe spiergroepen in m’n lijf. Meer kruipend dan lopend is thuis de trap bedwongen. Toch hebben we doorgezet, en tot op de dag van vandaag is dat een hele goede keuze geweest.

Heel eerlijk: het bijbehorende voedingsplan sprak mij totaal niet aan. Gaan we weer: calorieën tellen, honger lijden, emmers vol groen in huis halen….. Ik zag het totaal niet zitten, en was eigenlijk boos op Dennis omdat hij me had meegesleept in deze waanzin. Tot dat Eureka moment! Twee weken letten op wat je eet bracht een wereld van verschil:  ik had helemaal géén honger, blaakte van de energie en nog mooier: de weegschaal begon zijn weg naar beneden. Ik zag m’n contouren veranderen en voelde me top fit. Zelfs de kwark en Skyr waren best te eten…

Zo hebben Dennis en ik bijna een jaar personal training van Marcel ervaren. Ups en downs, eerlijk is eerlijk! Meerdere malen wilde ik bij het opwarmen G2G (red. warm lopen van het voorste naar het achterste hek: ‘gate to gate’) bij de poort rechtsaf naar huis… en ook recentelijk als ik zie wat er op het programma staat in de groepsles twijfel ik nog wel eens of ik toch niet gewoon naar huis ren.

Sinds 3 maanden zijn we nu 3x per week in de groep te vinden… en de verslaving is ingetreden…  Ons huis in Bergen op Zoom is inmiddels verkocht en we zijn verhuisd naar Etten-Leur. Maar nog steeds komen we vol energie naar Hoogerheide gereden om ons vrijwillig af te laten beulen door Marcel, Koen, Tjebbe, Barbara, Guus, Xavier of Wesley. De vers gezette koffie met gezelligheid van Marijke na de les maakt de marteling ruimschoots goed, en we hopen samen nog vele kannen koffie leeg te kunnen drinken bij Hangar 17..:)

Groetjes,Dennis Muijser en Wendy Kers


Frank de Groot

Traint bij Hangar17 sinds april 2016.

“Ik ben begonnen met trainen bij Hangar17, omdat ik fit en strak wilde worden!”

“De sfeer is fantastisch, ik kijk er iedere keer weer naar uit om te mogen trainen, de begeleiding is top! Iedere oefening moet er ingesleten worden, door goede aanwijzingen krijg je uiteindelijk de perfecte uitvoering! Ik ben enorm fanatiek geworden door Hangar en let goed op mijn voedingspatroon. Hoop er nog lang te kunnen sporten!!”


Anja Witvrouw

Traint bij Hangar17 sinds eind juni 2016.

“Ondertussen train ik bijna 7 maanden met heel veel plezier bij Hangar17. Ik had nooit durven dromen dat ik ooit nog eens zou sporten omdat ik het leuk vind en niet omdat ik vind dat ik iets moet doen omdat het gezond is. Al ben ik wel begonnen omdat ik iets moest doen om mijn rug te verstevigen. Bewegen is ondertussen echt een deel van mijn leven en ik kan niet meer zonder. Meer bewegen is voor mij minder problemen!!!!”

“Na problemen met mijn heup, kreeg ik ook rugproblemen, vooral uitstralingspijn in mijn been. Verondersteld werd dat dit allemaal het gevolg was van mijn slechte heup. Twee operaties later had ik een nieuwe heup (prothese), maar nog steeds diezelfde pijn. Het verdict kwam dan ook als een donderslag bij heldere hemel, toch een hernia (L5/S1)!!! En nog geen kleintje ook. Voor de derde keer op amper twee jaar tijd ging ik onder het mes. Na een geslaagde operatie, enkele maanden speciale ruglessen bij de kine en een goede opvolging door osteopaat Alain Vermeersch (ook lid bij Hangar17) besefte ik dat ik zelf iets zou moeten ondernemen om zo pijnvrij, als mogelijk te leven. Ik heb lang getwijfeld, ettelijke keren op de site van Hangar gekeken, is dit wel iets voor mij, de ‘Meet-the-members’ verslagen gelezen en uiteindelijk, samen met een collega, toch een proeflesje gereserveerd….. ik ben sindsdien niet meer gestopt.”

“Ook al maak ik slechts kleine vorderingen en durf ik niet altijd voluit te gaan uit schrik iets te forceren, in het dagelijks leven merk ik echt wel verschil doordat ik sterker en soepeler ben. De lichamelijke veranderingen zijn natuurlijk ook een leuke bijkomstigheid. Ik merk dat ik ook steeds meer wil en doelen voor mezelf begin te stellen. Een strakkere buik, beetje meer kracht in mijn armen, misschien ooit een pull-up kunnen. De trainingen zijn allemaal in leuk teamverband, maar toch ieder op eigen niveau en met super trainers. Ik vind het concept ook super tof omdat je nooit op voorhand weet wat je gaat doen, elke les is anders. Ik hoop hier nog heel lang te kunnen trainen!!”


Patrick Anthonissen

Traint bij Hangar17 sinds juni 2016.

“Ik ben begonnen met trainen bij Hangar17, omdat ik mijn gezondheid, fitheid en uiterlijk wilde verbeteren.”

“Ik vind het trainen bij Hangar17 een verrijking van mijn leven en ben zowel fysiek als mentaal sterker persoon geworden hier. Superleuke, hechte sfeer. Oprecht gemeende interesse van instructeurs en ook de leden. En de extra activiteiten zijn ook top! Goeie, degelijke materialen en de nog steeds verbeterende kwaliteit van de gehele box is geweldig, voel me er gewoon thuis!”


Mayke van Koolwijk

Traint bij Hangar17 sinds half augustus 2016 en volgde de Feelgood Food Voedingscursus.

Ik denk dat iedereen die dit leest dit wel herkent…

“Ik zit al tijden te bedenken dat het tijd wordt dat ik een kilootje of 30 moet verliezen. Maar ja, HOE doe ik dat? Een week bijna niks eten en al het lekkers laten staan. Dat lijkt me niet zo moeilijk en dat is het eigenlijk ook niet. Ik sta op de weegschaal en ja hoor, zie je wel ik ben ruim 2 kg afgevallen. Dus tijd om weer even wat lekkers te nemen want het gaat er toch gemakkelijk af. Tweede week op de weegschaal. Jeetje er is niks af zelfs ietsje erbij. Dat is balen dan toch maar weer wat strenger zijn. Zo gaat het een paar weken door en in plaats van dat ik mijn gewicht zie dalen is er zelfs weer bij gekomen. Het zogenaamde jojo effect.”

“Dan zegt iedereen je moet niet alleen gezond eten maar ook sporten”.“Gelukkig kwam ik bij Hangar17. Daar zijn we om de tafel gaan zitten en moest ik opschrijven wat ik zo allemaal eet per dag en wat ik aan sporten doe. Niks dus ik hou niet zo van sporten ik ben zelfs te lui om de fiets te pakken. Maar.. mijn laatste kans… òf ik blijf eten wordt veel te zwaar en kom niet meer van de bank af zonder stok (ik moet zeggen ik had al een leuke bloemetjes wandelstok op het oog) òf ik ga blijvend gezond (en toch lekker) eten en sporten. Oké dus ik zet de knop om en ga gezond eten en ook sporten! Zo gezegd zo gedaan!”

week 1: 1 ½ kilo eraf…hoera en geen honger gehad – ik moest zelfs meer eten dan ik dacht! – Gesport: fietsen, 3 minuten, toen al kapot. Aan riemen gehangen, (TRX) en met de box squats gedaan.week 2: kilootje eraf en gesport. Ik vind het al steeds leuker worden (al wil ik dat liever nog niet bekennen).week 3,4,5,6: totaal 5,5 kg eraf. Ik kan het haast niet geloven! Ik fiets nu eigenlijk met gemak 8 à 10 minuten en sport daarna ongeveer een half uurtje. Elke week is er weer een ander programma. Niet te geloven dat het zo goed gaat! Ik kan weer normaal lopen en pak zelfs de fiets om naar de stad te rijden en de boodschappen te doen!

Inmiddels ben ik ruim 12 kilo afgevallen. Ik ben veel bewuster met eten bezig, zit lekker in m’n vel en heb volop energie! En het leukste is: ik heb er lol in en ga er dus zeker mee door!


“Geef een man een vis en hij heeft eten voor één dag. Leer een man vissen en hij heeft eten voor heel zijn leven.”

Sinds mei 2015 train ik bij Hangar17. Precies wat ik zocht; individueel, maar wel in groepsverband. Mijn doel was om fitter te worden en wat kilo’s kwijt te raken. Tegen september was ik lekker bezig met de WOD’s, maar in mijn gewicht merkte ik daar nog weinig van. Ik raakte in gesprek met Marcel hierover en hij vroeg me wat ik zoal at op een dag. Ik dacht dat ik goed bezig was met wat fruit en peperkoek als tussendoortjes en boterhammen met kaas voor lunch. Helaas, fout dus! Marcel wees me op de ‘Feelgood Food’ Voedingscursus die gegeven wordt. Ik besloot dit te doen en heb in 6 keer 1 uur met Barbara de cursus doorgenomen.

Het is geen kookles; er wordt niet verteld wat je de hele week moet eten. Zelfs wordt maar beperkt behandeld welk voedsel goed en niet goed voor je is, want je kan moeilijk heel de supermarkt doornemen. Nee, de focus ligt op het begrijpen waar je naar moet kijken als je een maaltijd maakt of een tussendoortje eet.  De rest is dicipline. Dan ga je het zelf doen met als enige richtlijn het aantal calorieen en vet/koolhydraten/eiwitten dat je per dag moet eten (uiteraard afgestemd op jouw situatie). Gelukkig zijn er appjes zat om dat voor je bij te houden, dus zelf calorieen of punten tellen is niet nodig.

Ik ging fanatiek van start en merkte na de eerste week  al resultaat. Meteen een paar kilo eraf. Dat motiveert enorm om door te zetten en na het einde van de cursus was ik ruim 10 kilo kwijt geraakt. Omdat ik ‘geleerd had te vissen’ kon ik zelf door gaan en ben ik inmiddels bijna 20 kilo kwijt (and still counting), 2x het gewicht van mijn dochter van 15 maanden. En ik weet wat ik moet doen om het zo te houden.

Voor mij is het duidelijk; gewicht verliezen doe je niet alleen door 2 keer per week een uurtje te sporten (hoe intensief dan ook), maar voeding heeft daar een zeker zo grote rol in.

Wesley Nijssen


Toen ik begin deze week in de auto stapte en mijn stuur in ‘Hook Grip’ vastpakte wist ik het zeker, ik ben een Crossfit Addict. Vorig jaar april ben ik lid geworden bij Hangar17. Samen met mijn vriendinnetje Janine Roefs heb ik me ingeschreven na een proefles van Marcel. Toen wist ik overigens nog niet dat ik vijf dagen spierpijn zou overhouden aan deze proefles.”

“De eerste weken heb ik zoveel spierpijn gehad, dat ik gewoon niet meer wist hoe mijn benen voelde zonder spierpijn. (Dan begrijp je die plaatjes van Bambi op het ijs ineens) Gelukkig maakte ik snel progress en once you see results it becomes an addiction. Het is echt verbazingwekkend wat je lichaam(pje) allemaal kan! Als groep drijf je elkaar tot het uiterste,waardoor je echt het beste uit jezelf kan halen. Getting your ass handed to you every day. And going back for more! Marcel en Marijke zorgen er daarnaast echt voor dat je je thuis voelt. Iedereen wordt met open armen ontvangen en stuk voor stuk zie je de mensen vooruit gaan. Echt heel gaaf om te zien. Go Hard, Go Hangar17!”

Linda Verbunt


Sofie De Weirdt

Traint bij Hangar17 sinds midden april 2016.

“Ik ben begonnen met trainen bij Hangar17, omdat ik op zoek was naar een nieuwe uitdaging op sportiefvlak om mentaal en fysiek sterker te worden…”

“Het heeft me lang geduurd eer ik de stap durfde te zetten om te gaan crossfitten. Ik voetbal al 21jaar en crossfit lag buiten de comfort zone. Nadat meerdere mensen in mijn omgeving laaiend enthousiast waren over deze sport en over Hangar17, heb ik toch de stap gezet en een proefles meegepikt. Ze hadden me gewaarschuwd dat het verslavend was, maar dat het zo verslavend is had ik zelf nooit gedacht. Samen met mijn partner in crime Sanne (rechts op de foto) zijn we sinds april aan een nieuw hoofdstuk in ons leven begonnen. We hebben hetzelfde doel, zowel mentaal als fysiek sterker worden. De aangename sfeer bij Hangar17 viel ons meteen op. Niet alleen de manier waarop de trainers hun leden op een positieve manier pushen, maar ook de sfeer tussen de leden onderling. Beginner of gevorderde iedereen steunt iedereen. Kan al niet wachten tot de volgende WOD :) …. “


Barbara Scholtes

Traint bij Hangar17 sinds mei 2014.

“Ik ben begonnen met trainen bij Hangar17 omdat ik sterker wilde worden”.

“Hangar17 is voor mij een tweede thuis. Hier ben ik begonnen met 1 of 2 keer in de week functioneel trainen om sterker te worden en het duurde niet lang voor ik helemaal verslaafd was! Tegenwoordig train ik 8 tot 10 keer per week, ook bij ‘Crossfit-boxen’, maar Hangar17 blijft mijn favoriete trainingsplek. Je kunt er echt werkelijk al je skills trainen! Kracht, snelheid, gymnastics, stamina, noem het maar op. Voor jong en oud, voor beginners en gevorderden, iedereen is hier op zijn plek vanwege de uitstekende trainers!”


Rob Boas

Traint (Personal Training) bij Hangar17 sinds september 2015.

“Ik ben begonnen met trainen bij Hangar17, omdat ik niets meer deed aan sport.”

“Trainen bij Hangar 17 vind ik gewoon helemaal leuk. Plezier is belangrijk. De professionele begeleiding van Marcel is inspirerend! Je doet gewoon een stapje extra. Marijke is een goede gastvrouw. De sfeer staat me aan. Weinig blingbling maar stoere eerlijke materialen. Na mijn heup operatie ga ik er helemaal tegen aan!!”


Lars Goutziers

Traint bij Hangar17 sinds december 2014.

“Ik ben begonnen met trainen bij Hangar17 omdat ik veel te zwaar was en er echt wat aan wilde gaan doen en omdat ik fitter en gezonder wilde worden”.

“Ik ben terecht gekomen bij Hangar17 door een diëtiste waarbij ik een afval programma volgde. Wij kregen met een groepje van zo’n 8 man de kans om in een apart groepje te komen trainen. Ik kwam binnen in de Hangar en wist gelijk dat ik dit wilde gaan doen! Het mooie van Hangar17 is dat het niet uitmaakt of je nu dik,dun,jong of oud bent of op welk niveau je zit. Door de goede begeleiding voelt iedereen zich er welkom. Er hangt een leuke sfeer en de trainingen zijn altijd anders maar wel intensief, de begeleiding is top. ik ga 3x per week en ga er altijd met veel plezier naartoe. Ook de Feelgood Food voedingscursus heb ik bij Hangar17 gevolgd en heb er veel van geleerd, ik maak nu veel bewustere keuzes in wat ik eet. Kortom Hangar17 is een echte aanrader voor iedereen!!!”


Yvonne Sleypen

Traint bij Hangar17 sinds januari 2015, nu precies 1 jaar (hoera!)

“Ik ben begonnen met trainen bij Hangar17, omdat ik sterker in mijn rug wilde worden en fitter wilde zijn”

“Ik ben begonnen met een speciaal klein groepje vanuit een diëtiste. Toen ik een proefles deed, dacht ik gelijk: dit is precies wat ik wil. Je weet nooit van te voren wat je gaat doen en je kan elke week je grenzen verleggen. Na een jaar merk ik dat ik veel meer kan dan ik dacht, je conditie is ver vooruit gegaan en je wordt in je houding ook veel sterker! Ik had erg veel last van mijn rug maar merk dat dit gaande weg steeds minder is geworden waar ik erg blij om ben. Doordat je bij Hangar17 traint voel je je fitter en kan je meer aan in het dagelijkse leven, je zit echt lekkerder in je vel! De sfeer draagt hier ook veel bij, goede instructeurs en iedereen is behulpzaam en aardig voor elkaar. Kortom als je de sportschool beu bent kom dan maar hier trainen want dat bevalt vele malen beter!”


Gaby Roosenburg

Traint bij Hangar17 sinds mei 2015.

“Ik ben begonnen met trainen bij Hangar17, omdat ik aan het revalideren ben!”

“Hangar17 is voor mij een geweldig concept. Heel gezellig, maar ook competatief op een goede manier! Na een uur keihard werken heb je gegarandeerd wat last van de spieren, maar toch kijk je daar elke keer weer naar uit… Hard werken, goede begeleiding en vooral FUN!”


Karlijn Bogers

Traint bij Hangar17 sinds1 december 2014.

“Ik ben begonnen met trainen bij Hangar17, omdat volgens mijn fysio destijds mijn kracht te weinig in balans was waardoor ik tijdens het hardlopen aan het overcompenseren was en daardoor blessures opliep. Krachtoefeningen thuis doen zijn zoooooo saai! Ik had vernomen dat er een plek was waar dat wél leuk was: Hangar17!”

“En of dat zo is! Iedere week ga ik 3x met plezier naar de trainingen toe! Wat ik zo leuk vind aan het trainen bij Hangar17, is dat ik bijna elke keer weer mijn eigen grenzen kan verleggen. Ik leer iedere keer meer technieken, kan met meer gewichten trainen of doe dingen die ik zelfs als kind niet (dacht) te kunnen. Zoals touwklimmen of de handstand. En dat is echt te danken aan de motiverende trainers, goede materialen en de fijne sfeer die er heerst. En een leuke bijkomstigheid: lekker bakkie koffie na de trainingen. ;-) Tot ziens!”


Ton Wiegeraad

Traint bij Hangar17 sinds mei 2014

“Ik ben begonnen met trainen bij Hangar17, omdat ik eind mei 2014 officieel met pensioen gegaan ben en iets aan mijn conditie wilde gaan doen. Heb weinig aan sport gedaan. Jaren geleden wel op een sportschool gezeten en enkele keren cardio training gedaan. Na een druk arbeidzaam leven was het voor mij geen optie om thuis al achter de geraniums en sanseverias te gaan zitten, daar voel ik me nog te energiek voor en ook omdat mijn dochter al enthousiast bij Hangar17 trainde.”

“Ik wist dus dat mijn conditie al niet optimaal zou zijn, zeker na m’n eerste proefles kwam ik er achter dat ik meer spieren in m’n lijf had dan ik me bewust was… Enkele dagen met behoorlijke spierpijn rondgelopen. Pijn is niet fijn. Inmiddels 1 1/2 jaar verder en terugkijkend op het functioneel trainen bij Hangar17, kan ik concluderen dat mijn conditie, spierkracht en souplesse aanmerkelijk zijn toegenomen”.

“Ouder worden en jezelf blijven, hoort ook zeker thuis bij Hangar17. Het trainen met gelijkgestemden en op je eigen niveau er uit te halen wat er onder de bezielende begeleiding van Marcel en zijn sportieve, enthousiaste team uit te halen valt. Samen met m’n dochter Evelien trainen we 2x in de week, meestal op woensdag en vrijdagmorgen: pittige WOD’s waar je iedere keer weer door verrast wordt, in een spartaanse omgeving, maar met alles om je trainingen tot een sportief en voldaan einde te brengen. Na de training is het gezellig met je mede Hangar17 familie/sportievelingen na te praten onder het genot van een gratis bakkie koffie of theetje. Ook voor oudere jongeren kun je sportief en gezond ouder worden, de oude bok staat gereed.”

“Ouder worden en jezelf blijven, ga trainen bij Hangar17!”


Arjan van der Venne

Traint bij Hangar17 sinds het allereerste begin…

“Ik ben begonnen met trainen bij Hangar17, omdat mijn achterbuurman mij er bij een borrel van overtuigde dat sporten ook leuk kon zijn”.

Hangar 17, een sportief uitje
“Ik ben nooit sportief geweest en heb buiten voetbal (in een vriendenteam) nooit iets heel lang volgehouden. Echter enthousiast gemaakt door mijn achterbuurman zijn wij al voordat de deuren van de Hangar openden gaan trainen conform het concept van Hangar. Onder Marcels hoede trainden wij 1 x per week aan huis en wij hoorden van de plannen voor zijn eigen zaak – Hangar17. Enthousiast over het concept hebben wij ons direct aangemeld en tot op heden verveelt het nog geen minuut. Waar ik vroeger baalde van sport, daar baal ik nu wanneer ik niet kan. Lekker alles geven voor een goede nachtrust. Vooral de gemoedelijke sfeer van jong tot oud en van “super” sportman / sportvrouw tot de beginner is super. De ideale ontspanning na een drukke dag”.


Reinier Hartman

“Vanaf het allereerste begin train ik met heel veel plezier bij Hangar17. Ik vergeet nooit de allereerste training en die WOD hebben ze volgens mij afgeschaft… namelijk het schoonmaken van de rubbermatten welke Marcel had overgenomen maar dan nog wel met liters smeer, olie, viezigheid erop en dat uiteraard verwijderd moest worden. Een WOD om nooit te vergeten…”

“We hebben Marcel leren kennen in de periode dat hij nog Personal Trainer was bij Health City en destijds zijn José en ik gestart met trainingen in combinatie met het Feelgood Food voedingsprogramma. Toen dit allemaal veranderde in Basic Fit, wat voor ons overigens totaal geen match was, zijn we verder gegaan met trainen op de zaterdag ochtend met een klein groepje bij Marcel en Marijke thuis op de veranda. Toen de plannen van Hangar17 werden gepresenteerd waren we zo enthousiast dat we ons direct hebben ingeschreven. De belangrijkste reden om destijds met Marcel en Hangar17 te starten was fit worden, begeleiding voeding en afvallen. Met trots kan ik zeggen dat we fit zijn, onze voeding hebben aangepast en allebei ruim 13 kg zijn afgevallen.”

“Trainen bij Hangar17 gaat verder dan een “uurtje” sporten. Onder professionele begeleiding in een inspirerende en eigentijdse omgeving kan iedereen op zijn of haar niveau absoluut het maximale uit zich zelf halen en geloof me dat is veel meer dan je denkt of kunt. Verder train je samen met gelijkgestemden jong en oud / mannen en vrouwen / beginners en gevorderden maar allemaal met hetzelfde doel “FIT” worden, zijn en blijven. De interactie die onderling ontstaat is erg inspirerend en voegt iets toe aan je dagelijkse leven. Al met al trainen bij Hangar17 is een dus totaal plaatje waar “FIT” centraal staat. Mijn advies: kom gewoon een keer langs want “Seeing is Believing”….


Ellen Roedelof

Traint bij Hangar17 sinds de start van Hangar 17 (februari 2014)

“Ik ben begonnen met trainen bij Hangar17 omdat mijn goede voornemen voor 2014 was: mezelf weer fit voelen… Daar heeft trainen bij Hangar 17 zeker aan bij gedragen :-).”

“Ik dacht op sportgebied wel wat te kunnen, tot ik ging trainen bij Hangar. Van de 1e proefles heb ik echt genoten, 4 dagen om precies te zijn!! Maar ik vond het meteen zo ontzettend gaaf. Als ik het aan anderen probeer uit te leggen, noem ik het maar ‘apenkooien voor volwassenen’. Het pand is back to the basic, maar dat past goed in de opzet van Hangar 17. De training zelf is in kleine groepjes, met duidelijke uitleg, veel aandacht voor t uitvoeren van de juiste technieken. Zelf train ik 3x per week, 2x een WOD en 1x Boxen. Een leuke afwisseling.”


Ilona Giljam

Traint bij Hangar17 sinds augustus 2014.

“Ik ben begonnen met trainen bij Hangar17 omdat ik op zoek was naar iets nieuws, kon mijn draai niet vinden op diverse sportscholen.”

“Die draai heb ik wel weten te vinden bij Hangar17. Ik voel me er thuis, voel me er welkom en sinds ik er train, zit ik beter in mijn vel. Dat komt mede door de tips & tricks over voeding die je mee krijgt en aanpast op je dagelijkse levensstijl. Maar ook door de variatie van oefeningen tijdens de training. Iedere keer word je verrast door een nieuwe WOD en ga je de uitdaging aan. Sinds een paar weken kan ik weer volop mee trainen. Ik was beperkt door een schouderblessure, maar dat weerhield Marcel er niet van en kreeg ik aangepaste oefeningen, zodat ik gewoon mee kon trainen. Via Marcel en Marijke kwam ik in contact met Physiocare en ben ik behandeld en verholpen van de blessure. Hangar17 is gewoon alles in één en daarom zoek ik niet verder meer, ik heb gevonden wat ik zocht: ENERGIE.”


Wesley Adler

Traint bij Hangar17 sinds een paar weken na de opening vorig jaar.

“Ik ben begonnen met trainen bij Hangar17 omdat het op de eerste plaats het gezond is om te bewegen/sporten.”

“Reken maar dat je bij Hangar17 beweegt :-). Diverse oefeningen voor jong en oud, behendigheid, snelheid, lenigheid komen aanbod met als extra aanvulling dat er besproken wordt over je eigen voeding om zo beter/gezonder te leven en te presteren in de sport als ook privé. Dit alles vindt plaats in een geweldige loods, mooi aangekleed met zeer goede kwaliteit materialen met daarbij zeer goede instructeurs die je op (de goede) weg helpen. Buiten het sporten is de sfeer onderling met de leden en instructeurs fantastisch. Kortom ik zeg….. DOEN!!”

“Tot ziens bij Hangar17 en wellicht doen we samen een WOD :-) (Work Out of the Day).”


Rob Mion

Traint bij Hangar17 sinds de oprichting.

“Ik ben begonnen met trainen bij Hangar17 omdat ik fitter, sterker & gezonder door het leven wilde gaan.”

“Marcel Franken ken ik al heel lang en ik was op zoek naar een personal coach. Afspraak gemaakt bij zijn huis in het bos en begonnen. Vervolgens kwamen de plannen voor Hangar17 in beeld. Marijke had het mooi visueel gemaakt en een aantal mensen waaronder ikzelf hebben mee mogen werken om deze plannen te realiseren. Mooi om de groei van deze succesformule mee te maken. Ik hoop nog lang deel uit te maken van de Hangar17 familie.”


Diana van der Werf

Traint bij Hangar17 vanaf augustus 2013 al bij Marcel Franken en Marijke thuis. (Toen bestond de Hangar nog niet) En sinds de opening maart 2014 bij Hangar17.

“Ik zocht een personal trainer. Ik had op tv gezien hoe er dan gesport werd, zoals bij het programma Obesitas, met touwen en kettle bells enz. En ik heb het nog gevonden ook, precies wat ik wil!”

“Bij Hangar17 super goede trainingen en persoonlijke aandacht. Veel variatie in trainen. Ik probeer éénmaal per week een circuit training te doen en de rest functional training (met workout of the day) heerlijk is dat! Maar er is nog meer hoor, zoals boxen, yoga enz. Je voelt je meteen goed! En ik wil als ik gesport heb, het echt voelen, afzien en zweten, nou dat heb ik nu gevonden hoor! Ik ben ruim 20 jaar lid geweest van een sportschool, maar nu weet ik pas wat sporten is. Je was daar een nummer, er was niets persoonlijks bij, je deed eigenlijk maar wat. Bij Hangar17 hebben ze zeer professionele trainers en de locatie is helemaal top. Prijs kwaliteit is prima. Je krijgt er ook voedingsadviezen en dat is zeker zo belangrijk. Verder gezellige sfeer en één en al vriendelijkheid. Echt een aanrader. Probeer het maar eens!”

“Hangar17, een aanrader voor iedereen écht wil sporten.”


Koen Konings

Traint bij Hangar17 sinds april 2014.

“Ik ben begonnen met trainen bij Hangar17 omdat ik wat meer allround fit wilde worden en ik dit doel niet kon bereiken in een sportschool. Ik vind het leuk om met een groepje te trainen en te trainen met een diversiteit aan oefeningen.”

“Nadat ik een tijdje lid was van een sportschool en daar wekelijks ronddoolde, werd ik lid van de Hangar17-familie. Ik wist direct dat ik op de juiste plek was beland. Divers trainen op een manier waarop mijn, toch wel competitieve, aard naar boven komt en ik me net wat meer pijn kan doen. Al snel wilde ik meer, iedere keer die kick werkt erg verslavend. Omdat fit zijn en voelen ook wordt bepaald door je voeding, heb ik tot mijn grote tevredenheid het Feelgood-food-traject gevolgd. Ik ben afgevallen en door mijn voedingspatroon te veranderen, voel ik me onwijs veel fitter. Ik kan wel zeggen dat lid worden van Hangar17, mijn levensstijl positief heeft veranderd!”


Alain Vermeersch

Traint bij Hangar17 sinds juli 2015.

“Ik ben begonnen met trainen bij Hangar17 omdat ik opnieuw fitheid en explosiviteit wilde hebben. De eerste indruk van de groep en de instructeurs was die van gemoedelijkheid. Geen opschepperij of stoerdoenerij maar net een adequate, vriendelijke en super motiverende benadering van de persoon en diens training.”

“Tijdens de training werd ik meteen aangemoedigd door niet alleen de instructeur maar ook door de andere aanwezigen. De trainingen zijn intensief, neen, loodzwaar maar geven je de kick die je zoekt. Ook je persoonlijke voedingspatroon en parameters zoals BMI, vetpercentage en globale fitheid worden gemeten en besproken. Vanaf les 1 wil je meer, MEER! Nu 5 lessen achter de rug, met reeds zichtbare en zeker voelbare resultaten.”

“GO HARD, GO HANGAR17 !!!”


Bart Sweere

Traint bij Hangar17 sinds april 2015.

“Ik ben begonnen met trainen bij Hangar17, omdat ik al veel te lang niet meer gesport had en weer fit wilde worden! Soms is het afzien, soms doet het pijn (zeker de dagen er na) en soms vraag je je af wat je in vredesnaam aan het doen bent. Maar het is het allemaal meer dan waard.” 

“Trainen bij Hangar17 geeft mij een ontzettend voldaan gevoel wat er voor zorgt dat ik telkens weer met een grote glimlach naar binnen loop (naar buiten daarentegen is soms een ander verhaal ;). Na ook op wat andere plekken getraind te hebben werd mijn vermoeden bevestigd dat het bij de Hangar gewoon allemaal klopt. De begeleiding is super, de sfeer geweldig, en de ruimte prachtig. Kortom, een erg goede mix waar je voor terug blijft komen.”


Jeannette Hubert

Traint bij Hangar17 sinds februari 2014.

“Ik ben begonnen met trainen bij Hangar17 omdat ik fit wilde zijn voor mijn uitdaging om de Tour South Africa 2014 te gaan mountainbiken voor Stichting Orange Babies. Ik kende Marcel van vroegere trainingen bij een gewone sportschool. Ik vond Marcel altijd al erg motiverend als hij een praatje maakte. Toen hij in onze winkel 4COOLKIDS langs kwam om reclame te maken voor zijn nieuw te starten onderneming Hangar17 was de keuze snel gemaakt om over te stappen, zeker omdat ik dat zelfde jaar fit wilde zijn voor een mountainbike tocht in Afrika voor Stichting Orange Babies.”

“De trainingen bij Hangar17 zijn zwaar en ‘anders’, je weet nooit van te voren wat de inhoud van de training zal zijn, Marcel weet je tot het uiterste pushen, maar altijd corrigerend en oplettend. Heb je blessures en kun je sommige onderdelen niet goed uitvoeren dan wordt er een alternatief geboden. De groepen zijn klein en gezellig, ook al ken je niet iedereen bij naam er is altijd aandacht voor elkaar. Ook het trainen met elkaar geeft een extra dimensie, hoewel je er natuurlijk puur voor jezelf staat. Daarnaast krijg je bij Hangar17 goede adviezen over voeding en/of supplementen. Inmiddels is er een groot aanbod aan trainingen in het rooster. Ook de “die-hards” (waar ik echt niet toe behoor) kunnen zich helemaal uitleven in extra oefeningen of zwaardere trainingen.”