MUDRUN / OBSTACLE TRAINING

Het lopen van een Obstacle Run vereist voorbereiding, zowel voor de beginner als voor de expert. Een steeds groter wordende groep mensen vindt hun weg naar de Mudrun / Obstacle Run. Verschillende obstakels zoals: over muren klimmen, houten obstakels overwinnen en bijvoorbeeld touwklimmen komen er in voor. 

Bij Hangar17 hebben wij onze eigen obstakel baan: De ‘Hangar17 Assault Course’. Onze speciale Obstacle Course Run (OCR) trainingen zijn toegespitst de drie belangrijkste facetten van obstacle run te verbeteren: conditie, (grip)kracht en techniek (behendigheid).

In de basis is een goed uithoudingsvermogen het allerbelangrijkst bij het uitlopen van een Mudrun / Obstacle Run. Een goede conditie helpt je niet alleen bij het hardlopen, maar ook bij bijvoorbeeld zwemmen en die obstakels waar meer spierkracht voor nodig is. Spierkracht heb je nodig in zowel je bovenlichaam als in je onderlichaam. Sterke beenspieren helpen bij het hardlopen en springen over muurtjes. Een sterke core en bovenlichaam helpen bij bijvoorbeeld touwklimmen.

Een goede techniek is in veel gevallen het meest ondergeschoven onderdeel van een goede voorbereiding. Het gros van de obstakels kan natuurlijk genomen worden met brute kracht. Het toepassen van de juiste techniek kan echter enorm veel kracht (en dus energie) schelen. Die energie kun je dan weer benutten bij bijvoorbeeld het hardlopen of zwemmen.

Tijdens de Obstacle Course Race (OCR) trainingen Bij Hangar17 train je op conditie, (grip)kracht en techniek (behendigheid). Je leert de technieken die nodig zijn om allerlei uiteenlopende hindernissen te bedwingen. Beginner of gevorderde sporter?  De OCR Trainingen bij Hangar17 zijn voor deelnemers van alle niveau’s! De OCR training op donderdag duurt 1,5 uur, van 20.00 uur tot 21.30 uur.

Competitie

De 'Hangar17 Assault Course' zal komend jaar ook ingezet gaan worden in een competitievorm. Teams vanuit het hele land zijn welkom om hun 'obstacle skills' te testen in een wedstrijd. Samen met je team moet jij dit sprintparcours in een zo snel mogelijke tijd afleggen. Doordat we de baan continue kunnen aanpassen is het elke keer weer een nieuwe uitdaging! In het voorjaar zullen we een open dag organiseren waarin je kennis kunt maken met onze 'Hangar17 Assault Course'! Wil je meer informatie en/of op de hoogte blijven? Stuur dan een mailtje naar info@hangar17.nl.