(Olympic) Weightlifting

(Olympic) Weightlifting is een vorm van gewichtheffen. Deze Olympische sport richt zich op twee movements: de Snatch en de Clean & Jerk. Voor het uitoefenen van deze movements is niet alleen kracht nodig, maar ook explosiviteit, snelheid en coördinatie. Er is veel techniektraining nodig om beide movements onder de knie te krijgen.
/
OLYMPIC WEIGHTLIFTING BIJ HANGAR17
Bij Hangar17 worden diverse lessen gegeven. Omdat de Snatch en Clean & Jerk ook tot de CrossFit movements behoren, komen de deze movements ook terug in de WOD’s. Zo komt iedereen in aanraking met het Olympic Weightlifting! Daarnaast bieden we ook specifieke Olympic Weightlifting (OLY) lessen aan voor leden die deze movements extra leuk vinden of er beter in willen worden. We starten de les altijd met een warming-up en besteden hierna veel tijd aan het doornemen van de techniek.

Hangar17 Lift off 2023

In 2023 hebben we onze eerste weightlifting wedstrijd georganiseerd: de Hangar17. Lift off. Deze komt zeker ook weer op de agenda in 2024. Hieronder kun je een kleine impressie bekijken van deze wedstrijd, waar iedereen aan mee kon doen. ongeacht het niveau.

liftoff poster DEF